onsdag 8 mars 2023

Internationella Kvinnodagen!

Idag vill jag hylla alla kvinnor där ute som kämpar, som står på sig, som lyfter båda sig själva och andra, som uppfyller drömmar, som går emot normen, som skapar sin egen väg, som vågar, som räddar, skapar och ger till andra människor...ja listan kan göras lång. 

💖💪Nedan vill jag lyfta några böcker som har lyckats forma mig till en bättre människa och som visat att alla drömmar kan gå i uppfyllelse. 

💭Vilken bok tycker du borde hyllas lite extra? Finns det någon huvudkaraktär som du har som förebild? 




She Who Became The Sun- När två barn träffar en siare ute på åkern, visar framtiden att ett av de kommer rädda världen och det andra ingenting. Kina står under ett hårt styre och hotar att förfalla. När banditer överfaller den fattiga byn måste de två barnen kämpa för att överleva. När hopplösheten ligger nära väljer Kan Zhu att slå tillbaka. Frågan är om hon kan trotsa stjärnorna? Hon bestämmer sig för att ta broderns svärd och bege sig ut i strid. 

The Priory Of The Orange Tree- Världen är på randen till krig med drakar och kvinnorna måste leda striden för att rädda den. Drottning Sabran måste föda en dotter för att skydda riket, Ead arbetar i hovet och skyddar drottningen i hemlighet med mörk magi. På andra sidan havet har Tane tränat för att bli drakryttare och hon tvingas ta ett stort beslut som kan leda till att hennes liv rasar samman. 

Hungerspelen- 24 Ungdomar väls ut för att hålla ordningen i distrikten. När Katniss lillasyster väljs ut för att kämpa på liv och död tar Kaniss steget ut som frivillig. I huvudstaden tränas ungdomar till att döda varandra i en stor arena. Endast en kommer koras som vinnare och får komma hem med rikedomar som hen aldrig tidigare sett. 

Det Slutar Med Oss- Lilly har inte alltid haft det lätt, hon har fått kämpa för att nå sina drömmar, studera på universitetet och försöka nå drömmen om en egen blomsterhandel. När hon träffar den snygge neurokirurgen Ryle förälskar de i varandra och världen vänds upp och ner....

Girls Of Paper & Fire- Varje år väljs 8 tjejer ut för att tjäna kungen, detta år blir det nio stycken. Dessa tjejer tränas i hovets alla regler, kulturer, färdigheter och charm som passar kungen. När Lei blir en av dessa tjejer med skönhet som sträcker sig ut från de gyllene ögonen tänkte hon sätta igång med det som hon kom för att göra, att hämnas sin mamma som blev bortrövad och försvunnen sedan länge sedan. När Lei blir plötsligt förälskad...blir valet om rättvisa och hämnd en skör tråd. 

Shadow and Bones- Välden ligger i mörker och i allas böner finns solbesvärjarens namn. När Alia skickas iväg på ett militäriskt uppdrag genom dimman, blossar hennes krafter upp och skapar en kraftfull solbesvärjelse som lyser upp hela området. Är det solbesvärjaren som kommit för att rädda de alla?

De Utvalda: Tankeläsaren- Katsa är arton är och fötts som särlimg, vilket innebär att hon fötts med en gåva. Särligar överlämnas till kungen för att tjäna kungariket och med dödandets gåva utnyttjas hon för att döda, hota och skapa mer makt för kungen. När Katsa möter Po som också är en särling med tankeläsningens gåva uppstår kärlek och snart upptäcker de mer än dolda sanningar. 

Ett Hov av Taggar & Rosor- När Feyre beger sig ut för att jaga under en vintermorgon, råkar hon skjuta en varg som visar sig komma från den bortre muren, från ett magiskt land som sägs ligga i mörker. När vargen kräver vedergällning tvingas Feyre lämna sitt hem, sin far och sina två systrar i en situation på liv och död. Feyre dras in i en värld som aldrig trodde var möjlig...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar