tisdag 31 mars 2020

Tisdagstrion- Grannar

Denna vecka är det Ugglan och boken som valt kategorin Grannar som ämne. Nedan kan ni se hur jag har tolkat ämnet. De tre böckerna jag valt är böcker där en av huvudkaraktärerna bokstavligen är en granne. På ett eller annat sätt kommer de påverka historien och utveckla det till en spännande historia. Har ni läst någon av böckerna??


Toner i natten (pocket) Ingenting och allting (pocket) Den store Gatsby


1. Toner i natten- En klassisk Moyes-roman: intressanta livsöden, levande karaktärer och en vacker intrig som engagerar.Ena stunden är Isabel en firad violinist i en omtalad symfoniorkester. Hon har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sitt drömhem?

2. Ingenting & Allting- Vi kanske inte kan förutsäga framtiden, men vissa saker går ändå att förutspå. Som att jag kommer att bli kär i Olly. Och att det kommer att sluta i katastrof.Maddy lider av en extremt ovanlig sjukdom som i princip innebär att hon är allergisk mot världen. På sjutton år har hon aldrig varit utanför huset. Hon fördriver sina dagar med att plugga på distans, umgås med sin mamma och sköterskan Carla och läser mängder av böcker.Så en dag flyttar den jämnårige Olly in i huset bredvid - svartklädd, graciös som en katt och med ögon blåa som Atlanten. Fascinerade betraktar de varandra från varsitt fönster. Men när de börjar chatta och lär känna varandra på riktigt inser Maddy att hon måste få träffa honom, vilka riskerna än är. För vad är egentligen livet värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?Nicola Yoons debutroman landade rakt på första platsen på NY Times bestsellerlista och hyllas nu av tjugotusentals läsare på bl.a. Goodreads.com.

3. Den store Gastby- Det är sommaren 1922 och Nick Carraway flyttar till ett yrvaket New York för att göra karriär. I West Egg på Long Island hyr han en villa intill ett av öns mest praktfulla hus. Ett sagolikt palats under vildvuxen murgröna. Från dess blå trädgård hörs musik nätterna igenom och stadens societet kommer och går i en aldrig sinande ström. Festerna är magnifika, de är omtalade, oändliga, men ingen tyckts veta vem mannen bakom dem egentligen är. En tidig lördagsmorgon står en uniformsklädd herre på Nicks gräsmatta. Med sig har han en handskriven inbjudan, undertecknad Jay Gatsby. 


2 kommentarer:

  1. Gatsby är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

    SvaraRadera
  2. Har inte läst någon av dessa, men Gatsby har jag sett som film 🙂

    SvaraRadera