måndag 21 mars 2016

Modernista Förlags sommar katalog!

Modernistas sommar katalog är ute och jag är så himla glad!! Det är alltid lika spännande och pirrigt när katalogerna blir hemskickade till mig. Att få läsa om de nyutkomna böckerna är lika bra som att se en ny film på bio. Inte bara det, utan jag tycker Modernistas bokförlag är det förlag som lanserar de mest spännande ungdomsböckerna. Så JA, jag älskar det!
(Klicka på katalogen för att ta en titt på alla böcker som kommer ut under sommaren).

'

Dave Rudden Det lånade mörkrets riddareDenizen Hardwick är föräldralös och hans liv är – nåja – normalt. Visst, i sagorna blir föräldralösa barn räddade från eländet när de upptäcker att de är trollkarlar eller krigare eller förutspådda att bli kungar. Men det här är verkligheten – där föräldralösa barn bara är barn utan föräldrar.
I alla fall var det vad Denizen trodde…
Under en ovanligt mörk natt öppnas grinden till barnhemmet Crosscaper för en bil som nästintill ryter av kraft. Bilen – och mannen i den – hämtar Denizen, med löfte om att presentera honom för en sedan länge försvunnen faster. Men under bilfärden till stan blir de överfallna, och Denizen får snart lära sig häpnadsväckande saker: Att monster kan växa fram ur skuggorna. Och att det finns ett uråldrigt sällskap av riddare som håller dem i schack.
Denizen har en unik relation till dessa riddare. Samtidigt låter allt de berättar för honom som halvsanningar. Vad händer om Denizen ansluter sig till dem? Betyder det att han uppfyller sitt öde – eller att han vänder ryggen åt allt hans familj en gång gjorde för att han skulle få leva?
Det lånade mörkrets riddare är först delen i en rafflande, fantasisprudlande serie för unga och ett måste för äventyrslystna från 11 år och uppåt, inte minst för alla som gillar Rick Riordans böcker.
(Utkommer Maj)


Laura Wood Poppy Pym och faraos förbannelsePoppy Pym var fortfarande en bebis när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Men där fick hon en underbar uppväxt, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska ledaren Madame Pym.
När hon fyller elva bestämmer dock hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning, och skickar henne till den snofsiga internatskolan St Smithens. Först trivs Poppy inte alls – skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen. Men när en antik egyptik ädelsten blir stulen börjar det hända saker på skolan: mystiska saker, och otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna – men kommer de att hinna? Eller kommer de alla att drabbas av Faraos förbannelse?
Poppy Pym och faraos förbannelse är första delen i den spännande och skruvade serien om Poppy Pym.
(Utkommer Maj)


Morgan Matson Sedan du försvannEmily är på väg att ta en del ovanliga risker och uppleva sin mest oväntade sommar någonsin.
Innan hon träffade Sloane gick hon inte på fester, pratade knappt med killar, och gjorde aldrig något galet. Sen kom Sloane in i bilden: en social virvelvind och den bästa sortens bästis – någon som rycker ut dig ur ditt skal.
Men precis innan vad som skulle ha blivit en episk sommar, så bara… försvinner Sloane. Kvar finns bara en slumpmässig Att göra-lista med tretton bisarra uppgifter som Emily aldrig skulle få för sig att göra.
Men tänk om de kan leda henne till Sloane?
Sedan du försvann är Morgan Matsons senaste roman, och ett måste för fans av exempelvis Rainbow Rowell, Jenny Han eller John Green.
(Utkommer Augusti)





Madeleine L'Engle Ett veck i tidenDet är en mörk och stormig natt. Tonåriga Meg Murry sitter i sitt rum på vinden, lyssnar på blåsten som river i huset och funderar för sig själv. Hon vantrivs med sin kropp och sitt utseende. I skolan är det mesta jobbigt och krångligt. Och hennes pappa, vetenskapsmannen, har försvunnit efter att ha jobbat med ett mystiskt experiment på uppdrag av regeringen.
Men det är inte bara Meg som är vaken den här natten. Mamma och lillebror Charles Wallace är också uppe, för den mystiska tanten Fru Whatsit har kommit på besök och slagit sig ner i deras kök – och hon verkar både veta en hel del om vart Megs pappa kan ha tagit vägen, och om hur de ska kunna få tillbaka honom. Den vindlande, spännande och banbrytande Ett veck i tiden är en av 1900-talets verkliga ungdomsboksklassiker.
(Utkommer Juli)



Victoria Aveyard GlassvärdetMare Barrows blod är rött – färgen hos vanligt folk – men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en omöjlighet, en
bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen – vännen – som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag.
Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver- krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra. Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?
Glassvärdet [Glass Sword] är den andra boken i Röd drottning-trilogin.
(Utkommer Maj)


Susan Ee Världen efterI uppföljaren till succédebuten Änglafall börjar de som överlevt den stora ängla-apokalypsen skrapa ihop det som återstår av den moderna världen. När en grupp människor tillfångatar Penryns syster Paige, eftersom de tror att hon är ett monster, slutar situationen med en massaker. Paige försvinner. Människor är livrädda. Hennes mamma är förkrossad.
Penryn driver runt på San Franciscos gator och letar efter Paige. Varför är gatorna så tomma? Var är alla? Hennes sökande leder henne till hjärtat av änglarnas planer, där hon får en skymt av deras motiv och inser hur skräckinjagande långt de är villiga att gå.
Världen efter är den andra boken i Penryn & tidernas slut-trilogin.
(Utkommer Augusti)





Rick Yancey Wendigons förbannelse

'
Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp, eftersom hennes make – doktorns vän John Chanler – är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken. Han begav sig dit för att hitta Wendigon, en fruktad, livsfarlig och högst mytomspunnen varelse.
Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i markerna för att leta efter doktorns försvunne vän. Där ställs de utan tvekan, trots Monstrumologens bestämda uppfattning om Wendigon, inför frågan om vad det i så fall är som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?
Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H.P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.
(Utkommer Augusti)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar