onsdag 27 maj 2015

Höstböcker 2015 av Modernista!

Ja! Katalogen är här från Modernista bokförlag! Det är verkligen härligt när man får hemskickad katalogen, eftersom förlaget kommer med så himla många intressanta böcker varje gång. Så det tackar man absolut inte nej till! Kolla in vilka böcker som kommer under hösten.








Sex veckor har gått sedan apokalypsens änglar utplånade den moderna världen som vi känner den.
Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.
Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster, och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen. 






Cody blir först chockad och sedan förkrossad när hon får veta att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, ensam på ett hotellrum.
Cody kan inte fatta varför Meg skulle vilja dö. De pratade ju om allt. Varför hade hon inte sagt något? Men när Cody reser till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes tillhörigheter upptäcker hon att det är mycket Meg inte har berättat. Om sina rumskamrater, människor av en sort som Cody aldrig skulle ha stött på i sin lilla håla till hemstad. Om Ben McAllister, killen med gitarren och flinet, som krossat hennes hjärta.
Men allra mest chockad blir Cody när hon till sist lyckas öppna en krypterad datafil på Megs dator, som visar att hon varit aktiv på en sajt som tycks vara kopplad till hennes död. Allt Cody trodde att hon visste om sin bästa vän sätts ur spel. 






För tre år sedan försvann Alison efter en övernattningsfest och har inte synts till sedan dess. Hennes vänner vid elitskolan i Pennsylviania sörjde henne, men i hemlighet drog de samtidigt en lättnadens suck. Var och en av dem bar på en hemlighet som bara Alison hade känt till. Nu har de andra, smutsiga små hemligheter, hemligheter som skulle kunna sänka dem i deras skvallerhungriga värld.
När de alla börjar få anonyma meddelanden och sms, växer paniken. Blir de förrådda av någon i sin egen krets? Eller ännu värre: Är Alison tillbaka?











Lola Nolan är blivande kostymtecknare, och tycker det är bättre ju mer fantastiskt, glittrande och roligt ett klädesplagg är. Allt i hennes liv är mer eller mindre perfekt inklusive hennes snygge pojkvän - ända tills tvillingarna Calliope och Cricket Bell återvänder till kvarteret.
När Cricket, en begåvad uppfinnare, kliver ut ur sin tvillingsysters skugga och tillbaka in i Lolas liv, tvingas hon till sist handskas med de känslor hon haft för pojken i huset bredvid under hela sin uppväxt. 










Ända sedan dagen då det forntida Egyptens gudar släpptes lösa i vår moderna värld har Carter Kane och hans syster Sadie haft stora problem. Som ättlingar till Livets Hus besitter familjen Kane samma krafter, men de illmariga gudarna har inte gett dem särskilt lång tid till att träna upp sina förmågor på Brooklyn House, skolan för unga magiker. Och nu har kaos-ormen Apophis, deras hittills farligaste fiende, dykt upp. Om de inte hindrar honom från att bryta sig loss inom några få dagar kommer världen att gå under.
Ännu en typisk vecka för familjen Kane, med andra ord... 







Hela Spadertvås värld har förändrats. Under jord betraktades hon som vuxen. Nu, på ytan i staden Salvation, är hon i stadsbornas ögon ett problembarn som behöver uppfostras. Hon passar inte in bland de andra flickorna: Spadertvå vet bara hur man slåss.
Som om det inte vore illa nog håller hennes jägarpartner Tålig henne på avstånd. Hennes känslor för Tålig har inte förändrats, men han verkar inte längre vilja ha något med henne att göra. Hon känner sig förvirrad och ensam, och börjar leta efter en utväg.
Spadertvå anmäler sig till sommarpatrullerna - de som ser till att plantagearbetarna kan arbeta på fälten utan att befinna sig i fara. Det borde vara en självklarhet, men situationen har förändrats på ytan, liksom den gjort under marken. Missfostren har blivit smartare. De betraktar. Väntar. Planerar. Monstren tänker inte låta Salvation överleva, och kanske är en tjej som Spadertvå exakt vad som krävs för att rädda staden från undergång. 


2 kommentarer:

  1. Stephanie Perkins bok är jag intresserad av! Har inte läst Anna och den franska kyssen än - men vill det inom en snar framtid! Sen är jag är även intresserad "Pretty Little liars" - boken, för det här omslaget ser så mycket roligare ut än den förra upplagan. Sen så har jag sett typ 10 avsnitt av första pll-säsongen, men fortsatte sen inte kolla för hade inte tid. Så varför inte läsa den istället? Så är väldigt sugen på den! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan Hannah! Vad kul att du är intresserad av några böcker från Modernista bokförlag, de har alltid böcker som man fastnar för, tycker jag i alla fall.
      Jag själv har också tagit mig tid att titta på Pretty Little Liars, dock bara första säsongen. Men jag skulle definitivt vilja läsa boken.

      Radera