onsdag 19 juni 2013

Stad Av Skuggor av Cassandra Clare!





Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst.


Det här var en wow upplevelse. Var beredd på att sträckläsa till den sista sidan. Boken var fartfylld, spännande och unik. Inledningen fångade mig direkt och karaktärerna i boken var välskapta, vilket fick mig att tok älska de alla direkt. 

För att inte bara nämna de häftiga fighterna i boken får man även reda på mycket av den dolda världens monster. Här finns det vampyrer, varulvar, fallna änglar, älvor och mycket mer att läsa om, man får även reda på många ord och meningar från den grekiska mytologin och nya ord som författaren har skapat vilket gör det ännu mer lockande att läsa.

Jag tycker du borde läsa boken om du tycker om fantasy, äventyr, coola karaktärer och skit roliga kommentarer. 


Betyg: ★★★★★
Titel: Stad av Skuggor
Författare: Cassandra Clare
Förlag: Bonnier Carlsen
Språk: Svenska
Antal sidor: 526
Utgivning: 2013
Rec ex: Ja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar